Rezancová polievka

Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)

Autor receptu: bugout

Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa aj rovnako volá. Jeden receptu tu už je, len ten je dosť vylepšený a zmenený, tak pridávam tento tradičnejší, alebo lepšie povedané základný.

Postup

  1. Množstvá nepíšem, lebo sám ich nikdy neriešim. Ale pre orientáciu poviem, že na štyri paradajky sa dáva pol menšej cibule a jeden cesnak.
  2. Na oleji opečieme do zlata rezance. Popri tom pomixujeme paradajky, cesnak a cibuľu a pridáme k opečeným rezancom a dolejeme podľa potreby vývarom (teda podľa toho ako chceme polievku hustú a celkovo koľko jej robíme). Niekto zvykne tú pomixovanú zmes liať cez sitko, ja to nerobím.
  3. Polievku varíme kým nie sú rezance hotové. Pridáme podľa chuti a preferencií soľ a korenie. A na záver dodám, nevynechať ani nezanedbať opečenie rezancov, odrazilo by sa to na celkovej chuti.
  4. Pozrel som viac receptov a v niektorých pridávali rímsku rascu a organo niekde nie. Polievka sa vždy robila nepikantná. Podáva sa s rôznym doobložením ako jalapenos, čerstvý syr, avokádo, limetka...
  5. Pre zaujímavosť doplním, že rovnakým spôsobom sa pripravuje aj "fideo seco", to je ale ďaleko hustejšie a je sa ako príloha. V podstate je to identické len sa nepridáva vývar, resp. len toľko aby sa cestoviny uvarili a tekutina vsiakla. A zväčša sa robí pikantné, do paradajkového zákaldu sa mixuje aj chipotle v adobo omáčke... (čiže v tomto bode máte vlastne bonusový recept)