Sójový segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom ani nezbadali, že nemajú mäso - a to sú fajnšmekri.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové kocky uvaríme podľa návodu. Scedíme, zliatu vodu si odložíme a kocky necháme vychladnúť na sitku.
  2. Medzitým si v miske zmiešame 2 PL oleja, mletú papriku, gulášové korenie, môžeme pridať aj 2 PL piva. Pridáme odkvapkané sójové kocky, zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.
  3. Potom v hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, zalejeme scedenou vodou z varenia sójových kociek, prípadne zeleninovým vývarom, pridáme nové korenie a bobkový list, chvíľu povaríme. Pridáme kyslú kapustu. Keď je veľmi kyslá, môžeme ju najprv opláchnuť. Varíme do zmäknutia kapusty.
  4. Ochutíme cesnakom, majoránkou, rascou, soľou, nakoniec prilejeme smotanu. Keď sa nám podarí, vyberieme bobkové listy a nové korenie. Podávame s knedlíkom.