Snehové tortičky

Snehové tortičky s marinovanými hruškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 80 °C

Postup

  1. Snehové tortičky: Bielky s kryštálovým a práškovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Po vyšľahaní opatrne primiešame sezam. Zo snehu urobíme 4 kopčeky na plech vyložený papierom na pečenie. Do každého kopčeka urobíme lyžičkou jamku a dáme na 45 minút sušiť do rúry vyhriatej na 80 °C.
  2. Hrušky vo víne: Hrušky ošúpeme, každú rozkrojíme na dve polovice, vyberieme jadrovník a dáme variť do zmesi vína a vody s ibištekom, cukrom a koreninami. Uvaríme do mäkka.
  3. Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame mascarpone a práškový cukor.
  4. Upečené a vychladnuté snehové korpusy naplníme krémom, na ne položíme polovičky hrušiek a polejeme trochou vína, v ktorom sme ich varili.