Snehové tortičky
Snehové tortičky s marinovanými hruškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 80 °C |
Postup- Snehové tortičky: Bielky s kryštálovým a práškovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Po vyšľahaní opatrne primiešame sezam. Zo snehu urobíme 4 kopčeky na plech vyložený papierom na pečenie. Do každého kopčeka urobíme lyžičkou jamku
a dáme na 45 minút sušiť do rúry vyhriatej na 80 °C.
- Hrušky vo víne: Hrušky ošúpeme, každú rozkrojíme na dve polovice, vyberieme jadrovník a dáme variť do zmesi vína a vody
s ibištekom, cukrom a koreninami. Uvaríme do mäkka.
- Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha,
vmiešame mascarpone a práškový cukor.
- Upečené a vychladnuté snehové korpusy
naplníme krémom, na ne položíme polovičky hrušiek a polejeme trochou vína,
v ktorom sme ich varili.
|