Pizza koláče

Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Na dnešný deň výborná pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant alebo deťom do školy. Bez námahy zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, prášok do pečiva a sypké suroviny premiešame. Následne pridáme rozpustené maslo a smotanu.
  2. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve polovice. Kečup ochutíme pizza korením, pripravíme šunku, syr.
  4. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, spodnú časť cesta potrieme kečupom zmiešaným s pizza korením a rozložíme šunku a syr.
  5. Zrolujeme a nakrájame na trojuholníky.
  6. Alebo na širšie rolky, ktoré pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom alebo olejom a posypeme slnečnicovými semienkami (nemusia byť).
  7. Preložíme na plech vymastený maslom. Trojuholníky pred pečením tiež potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Dobrú chuť.