Kysnuté koláče
Smotanové rezy (fotorecept)
Autor receptu: an3da
Pre toto pečivo je dôležité, aby ste mali domácu smotanu.*
Piekla ho aj moja mamka a svokra, ale oni ho volali iba
REZY.
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do mlieka dáme 1 PL cukru a droždie. Keď droždie vyjde na povrch pridáme všetky ostatné suroviny a zamiesime polomäkké cesto. Necháme ho vykysnúť, asi pol hodiny. Potom cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Polovicu cesta posypeme cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a znovu vyvaľkáme, polovicu posypeme cukrom a prikryjeme druhou polovicou cesta. Necháme vykysnúť asi 15 minút.
- Teraz vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 a pol cm, krájame na pásiky dlhé 10 cm a široké 2 cm. Obaľujeme v cukre a ukladáme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
- Pečieme na 200 °C asi 20 minút.