Kysnuté koláče

Smotanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: an3da

Pre toto pečivo je dôležité, aby ste mali domácu smotanu.* Piekla ho aj moja mamka a svokra, ale oni ho volali iba REZY.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mlieka dáme 1 PL cukru a droždie. Keď droždie vyjde na povrch pridáme všetky ostatné suroviny a zamiesime polomäkké cesto. Necháme ho vykysnúť, asi pol hodiny. Potom cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Polovicu cesta posypeme cukrom, prikryjeme druhou polovicou cesta a znovu vyvaľkáme, polovicu posypeme cukrom a prikryjeme druhou polovicou cesta. Necháme vykysnúť asi 15 minút.
  2. Teraz vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 a pol cm, krájame na pásiky dlhé 10 cm a široké 2 cm. Obaľujeme v cukre a ukladáme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
  3. Pečieme na 200 °C asi 20 minút.