Smotanová polievka z ružičkového kelu

Autor receptu: elixir

Polievočka je veľmi chutná a príprava je rýchla. Skrýva v sebe chuťové prekvapenia, prečítate si a pochopíte, prečo. Mám doma veľký balík ružičkového kelu, bála som sa, čo s tým všetkým a teraz už viem. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme suroviny. Cibuľku si nakrájame a dáme opekať do hrnca s 1/2 množstva masielka a štipkou cukru. Keď je sklovitá, zalejeme bielym vínom, necháme ho vrieť a takmer odpariť. Potom cibuľku zalejeme kuracím vývarom.
  2. Jednu-dve hlávky ružičkového kelu si odložíme bokom. Zvyšné hlávky a zemiak očistíme a nakrájame, pridáme do hrnca aj s koreninami - čiernym korením, muškátom a soľou. Primiešame aj sladkú smotanu.
  3. Na zvyšnom masle opečieme odložené ružičky, ktoré sme rozobrali na jednotlivé lístky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme muškátový oriešok, soľ a štipku cukru. Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju, dáme do tanierikov...ozdobíme opečenými lístkami a šľahačkovou smotanou.