Smotanová bramboračka

Autor receptu: elixir

Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako sa mi ich podarí zohnať. :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak použijeme sušené huby, vopred si ich namočíme aspoň na pol hodinku do teplej vody. Ak sú čerstvé, nakrájame ich na plátky.
  2. Zeleninu očistíme, nakrájame a pridáme do hrnca, kde sa nám roztopilo maslo. Necháme chvíľku takto stáť na slabom plameni, s občasným premiešaním, nech sa nám uvoľnia chute. Huby pridáme k zelenine. Všetko posolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou (500ml) a varíme.
  3. Do smotany rozmiešame múku a keď už je zelenina uvarená, smotanovo-múčnou zmesou zahustíme polievku. Ešte chvíľu necháme variť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a môžeme pridať i pečivo.