Smotanová bramboračka
Autor receptu: elixir
Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako sa mi ich podarí zohnať. :)
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak použijeme sušené huby, vopred si ich namočíme aspoň na pol hodinku do teplej vody. Ak sú čerstvé, nakrájame ich na plátky.
- Zeleninu očistíme, nakrájame a pridáme do hrnca, kde sa nám roztopilo maslo. Necháme chvíľku takto stáť na slabom plameni, s občasným premiešaním, nech sa nám uvoľnia chute. Huby pridáme k zelenine. Všetko posolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou (500ml) a varíme.
- Do smotany rozmiešame múku a keď už je zelenina uvarená, smotanovo-múčnou zmesou zahustíme polievku. Ešte chvíľu necháme variť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a môžeme pridať i pečivo.