Slovenské rožky (nielen) pre tých v zahraničí (GB a pod.)
Foto: bambulka368
Po mnohých neúspešných pokusoch ako si doma upiecť pravé slovenské rožky ma napadlo, že by som ich mohla skúsiť upiecť tak ako zvyknem piecť Zobraziť celý popisPo mnohých neúspešných pokusoch ako si doma upiecť pravé slovenské rožky ma napadlo, že by som ich mohla skúsiť upiecť tak ako zvyknem piecť rascový chlieb, ovšem bez rasce :) Kedže som v Británii, tak tých mojich pokusov bolo dosť, predsalen tu majú viac druhov múky. A tak som sa do toho pustila :)
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
pozn. najvhodnejšia múka v Británii na tieto rožky je STRONG WHITE FLOUR s chlebíkom na obrazku :) Pripravila som si všetky štyri suroviny... Ďalej som si pripravila kvások z vlažnej vody a suchého droždia. Múku som preosiala do misky, pridala som soľ a cukor. Keď kvások vykysol, vyliala som ho do múky a vymiesila vláčne cesto.
-
2
Keď cesto krásne vykyslo vyzeralo asi nejak takto... :)
-
3
Dala som ho na pomúčenú dosku a vyvaľkala. Vyvaľkané som si nakrájala na trojuholníčky...
-
4
Zvynula som ich a poukladala na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechala som ich ešte asi 10-15 min. trošku vykysnúť a pred vložením do vyhriatej rúry som ich potrela studenou vodou.
-
5
Piekla som ich cca 15min. na 250°C. Po upečení som ich ešte 2x potrela nie veľmi slanou vodou a prikryla utierkou. Ja som ich piekla také menšie a vyšlo mi ich 16ks.
-
6
A takto vyzeral rožok v priereze :) Dúfam, že sa vám podaria tak ako mne :) DOBRÚ CHUŤ!!!
Diskusia k receptu