Slovenské rožky (nielen) pre tých v zahraničí (GB a pod.)
Autor receptu: bambulka368
Po mnohých neúspešných pokusoch ako si doma upiecť pravé slovenské rožky ma
napadlo, že by som
ich mohla skúsiť upiecť tak ako zvyknem piecť rascový chlieb, ovšem bez rasce :) Kedže
som v
Británii, tak tých mojich pokusov bolo dosť, predsalen tu majú viac druhov múky. A tak
som sa do toho pustila :)
16 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- pozn. najvhodnejšia múka v Británii na tieto rožky je STRONG WHITE FLOUR s chlebíkom na obrazku :)
Pripravila som si všetky štyri suroviny...
Ďalej som si pripravila kvások z vlažnej vody a suchého droždia. Múku som preosiala do misky, pridala som soľ a cukor. Keď kvások vykysol, vyliala som ho do múky a vymiesila vláčne cesto.
- Keď cesto krásne vykyslo vyzeralo asi nejak takto... :)
- Dala som ho na pomúčenú dosku a vyvaľkala. Vyvaľkané som si nakrájala na trojuholníčky...
- Zvynula som ich a poukladala na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechala som ich ešte asi 10-15 min. trošku vykysnúť a pred vložením do vyhriatej rúry som ich potrela studenou vodou.
- Piekla som ich cca 15min. na 250°C. Po upečení som ich ešte 2x potrela nie veľmi slanou vodou a prikryla utierkou. Ja som ich piekla také menšie a vyšlo mi ich 16ks.
- A takto vyzeral rožok v priereze :) Dúfam, že sa vám podaria tak ako mne :)
DOBRÚ CHUŤ!!!