Slovenské rožky (nielen) pre tých v zahraničí (GB a pod.)

Autor receptu: bambulka368

Po mnohých neúspešných pokusoch ako si doma upiecť pravé slovenské rožky ma napadlo, že by som ich mohla skúsiť upiecť tak ako zvyknem piecť rascový chlieb, ovšem bez rasce :) Kedže som v Británii, tak tých mojich pokusov bolo dosť, predsalen tu majú viac druhov múky. A tak som sa do toho pustila :)

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. pozn. najvhodnejšia múka v Británii na tieto rožky je STRONG WHITE FLOUR s chlebíkom na obrazku :) Pripravila som si všetky štyri suroviny... Ďalej som si pripravila kvások z vlažnej vody a suchého droždia. Múku som preosiala do misky, pridala som soľ a cukor. Keď kvások vykysol, vyliala som ho do múky a vymiesila vláčne cesto.
  2. Keď cesto krásne vykyslo vyzeralo asi nejak takto... :)
  3. Dala som ho na pomúčenú dosku a vyvaľkala. Vyvaľkané som si nakrájala na trojuholníčky...
  4. Zvynula som ich a poukladala na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechala som ich ešte asi 10-15 min. trošku vykysnúť a pred vložením do vyhriatej rúry som ich potrela studenou vodou.
  5. Piekla som ich cca 15min. na 250°C. Po upečení som ich ešte 2x potrela nie veľmi slanou vodou a prikryla utierkou. Ja som ich piekla také menšie a vyšlo mi ich 16ks.
  6. A takto vyzeral rožok v priereze :) Dúfam, že sa vám podaria tak ako mne :) DOBRÚ CHUŤ!!!