Slovenská dobrota

Autor receptu: zabiatko66

Kto obľubuje kyslú kapustu a zemiačky tento receptík určite ocení. Vynikajúca slovenská pochúťka.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, mletú rascu, čilli korenie, mleté čierne korenie, oregano a všetko spolu dusíme.
  2. Očistené zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, majoránku, korenie, roztlačený cesnak a spracujeme cesto.
  3. Spracované cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
  4. Na vrch pridáme udusenú kapustu. Pečieme v rúre asi 20 min. pri teplote 200 stupňov. Na koniec posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme 10 minút.