Slovenčína II

Autor receptu: jody

Tak sme zasa raz dostali chuť na ´čínu´ ... :-)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred nakrájame mäso na na slížiky a vložíme do marinády z medu, trochy citrónovej šťavy, koriandra, brandy a sójovej omáčky. Nesolíme. Na druhý deň očistíme zeleninu a nakrájame na tenučko. Arašidy vylúpeme. Bambus som mala zaváraný, ten sa variť nemusí, stačí prehriať.
  2. Do horúceho woku bez oleja hodíme arašidy a opečieme. Pozor, aby nezhoreli. Vyberieme, dáme bokom. Vo woku na troche oleja osmahneme na vysokej teplote zeleninu. Ak jej máte veľa, robte ju postupne, inak sa neprepečie a začne sa dusiť. Do mäsa pridáme škrob, dobre premiešame a tiež opečieme vo woku do chrumkava. Nakoniec pridáme bambus, všetko premiešame, prehrejeme a dochutíme sójovou omáčkou.
  3. Podávame s rezancami so zalievačkových polievok. :-) Prajem dobrú chuť.