Slonie žrádlo

peterkub - bez fotkyPeterkub, 31 ročný muž, Kysucké Nové Mesto, 21. apríla 2018 18:37
Ďalšie jeho recepty »

Slonie žrádloFoto: peterkub

Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

5
porcií
15 min
príprava
3 min
tepelná úprava

Suroviny

400 gramov
5 ks (kyslé)
4 ks (natvrdo uvarené)
2 ks
4 PL
4 PL
3 PL
1,5 PL
1,5 PL
podľa chuti
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Horčicu, kečup, olej, worčestrovú a sójovú omáčku spolu premiešame a v hrnci za stáleho miešanie privedieme do varu. Stačí chvíľu povariť cca 2 - 3 minúty, aby sa chute jednotlivých prísad premiešali. Následne necháme hmotu vychladnúť.

    Slonie žrádlo - obrázok 1
  2. 2

    Počas chladnutia majonézy, si zvyšné prísady nakrájame na kocky.

    Slonie žrádlo - obrázok 2
  3. 3

    Všetky nakrájané suroviny spolu premiešame. Jemne vmiešame pripravenú majonézu. Šalát vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Prajem dobrú chuť.

    Slonie žrádlo - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist