Salámový šalát
Salámový šalát

Slonie žrádlo

peterkub - fotkapeterkub, 21. apríla 2018
Slonie žrádlo
Foto: peterkub

Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

5
porcií
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 gramov
5 ks (kyslé)
4 ks (natvrdo uvarené)
2 ks
4 PL
4 PL
3 PL
1,5 PL
1,5 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Horčicu, kečup, olej, worčestrovú a sójovú omáčku spolu premiešame a v hrnci za stáleho miešanie privedieme do varu. Stačí chvíľu povariť cca 2 - 3 minúty, aby sa chute jednotlivých prísad premiešali. Následne necháme hmotu vychladnúť.

    Slonie žrádlo - obrázok 1
  2. 2

    Počas chladnutia majonézy, si zvyšné prísady nakrájame na kocky.

    Slonie žrádlo - obrázok 2
  3. 3

    Všetky nakrájané suroviny spolu premiešame. Jemne vmiešame pripravenú majonézu. Šalát vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Prajem dobrú chuť.

    Slonie žrádlo - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto bola vyberaná delikatesa na internáte a priznám bez mučenia, že vtedy mi to strašne chutilo. Spolužiačky z dediny dali kyslé uhorky, cibuľu a vajcia, kečup sme niekde vyžobrali a horčicu a chleba šlohli, saláma sa kúpila. V porovnaní so stravou v menze, alebo s hriankami zo starého chleba na 6x použitej masti to boli úplné hody. Za dvacku sa nás najedlo 6. Ktovie, či by to teraz chutilo tak dobre, ako kedysi.....
uz samotne o casto opakujuce sa na vareche klise "necakana navsteva" je usmevne. V dnesnej uponahlanej dobe, kedy nikto nevie, ci a kedy je ten druhy doma, v dobe mobilov... podla mna necakane navstevy uz vymreli a pokial by sa predsa len necakana navsteva objavila, nemoze sa divit, ze dostane mozno tak kavu :D