Salámový šalát
Slonie žrádlo
Autor receptu: peterkub
Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám
príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým
šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.
5 porcií |
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Horčicu, kečup, olej, worčestrovú a sójovú omáčku spolu premiešame a v hrnci za stáleho miešanie privedieme do varu. Stačí chvíľu povariť cca 2 - 3 minúty, aby sa chute jednotlivých prísad premiešali. Následne necháme hmotu vychladnúť.
- Počas chladnutia majonézy, si zvyšné prísady nakrájame na kocky.
- Všetky nakrájané suroviny spolu premiešame. Jemne vmiešame pripravenú majonézu. Šalát vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Prajem dobrú chuť.