Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie a zalejeme slivovicou. Marinujeme najmenej 12 hodín. Potom dáme mäso aj s marinádou piecť na 180 0C prikryté alobalom. Pečieme asi 90 minút.
  2. Na masti speníme cibuľku a z hladkej múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme výpekom z masa. Prevaríme, pridáme smotanu a nakoniec čerstvý nakrájaný kôpor. Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou podľa potreby.
  3. Na masle orestujeme cibuľu, pridáme pretlačené zemiaky a premiešame. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.