Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie a zalejeme slivovicou. Marinujeme najmenej 12 hodín. Potom dáme mäso aj s marinádou
piecť na 180 0C prikryté alobalom. Pečieme asi 90 minút.
- Na masti speníme cibuľku a z hladkej múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme výpekom z masa. Prevaríme, pridáme smotanu a nakoniec čerstvý nakrájaný kôpor. Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou podľa potreby.
- Na masle orestujeme cibuľu, pridáme pretlačené zemiaky a premiešame. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.
|