Slivkový koláč
Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
90 minút príprava |
35-40 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime
a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto
rozvaľkáme a uložíme do vymasteného
a vysypaného okrúhleho plechu (priemer
cca 30 cm), tam ho necháme ešte podkysnúť
asi 10 minút.
- Mrvenička: Z gaštanového
pyré a múky spravíme posýpku
tak, že do gaštanového pyré vmiešavame
múku, až kým sa nezačne hmota mrviť.
- Slivky umyjeme, vykôstkujeme
a necháme odkvapkať.
- Na cesto poukladáme slivky a posypeme
mrveničkou. Dáme piecť na 160 °C
na 35–45 minút.
|