Slivkový koláč

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Autor receptu: redakcia

8
porcií
90 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do vymasteného a vysypaného okrúhleho plechu (priemer cca 30 cm), tam ho necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.
  2. Mrvenička: Z gaštanového pyré a múky spravíme posýpku tak, že do gaštanového pyré vmiešavame múku, až kým sa nezačne hmota mrviť.
  3. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a necháme odkvapkať.
  4. Na cesto poukladáme slivky a posypeme mrveničkou. Dáme piecť na 160 °C na 35–45 minút.