Slivkové knedle s makom z krupicového cesta fotorecept
Recept z krupicového cesta robíme preto, lebo je menej časovo náročný ako zemiakové cesto.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme Vajce a polohrubú múku podľa potreby, aby sme vypracovali husté cesto.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cesto vyvaľkáme ,alebo si z neho odtrhávame kúsky, do ktorých obaľujeme slivky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Dáme variť do vriacej vody s 1 PL oleja, po vyplávaní povaríme asi 2 minúty a vyberieme. Posypeme makom a cukrom podľa chuti, polejeme rozpusteným maslom a podávame.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu