Slivkové knedle s makom z krupicového cesta fotorecept
Foto: feroad
Recept z krupicového cesta robíme preto, lebo je menej časovo náročný ako zemiakové cesto.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme Vajce a polohrubú múku podľa potreby, aby sme vypracovali husté cesto.
-
2
Cesto vyvaľkáme ,alebo si z neho odtrhávame kúsky, do ktorých obaľujeme slivky.
-
3
Dáme variť do vriacej vody s 1 PL oleja, po vyplávaní povaríme asi 2 minúty a vyberieme. Posypeme makom a cukrom podľa chuti, polejeme rozpusteným maslom a podávame.
Diskusia k receptu