Slivková torta

Slivková torta (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Aj takto môžete spotrebovať ovocné kompóty a výsledok je perfektný. Poteší k šálke dobrej kávy na posedení s priateľmi.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si polovice sliviek z kompótu nechám vopred scediť na sitku. Bez nálevu – scedené 450 g – potom nakrájam na 3-4 pásiky.
  2. Korpus: Celé vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľahám do svetlej peny. Postupne pridám olej, mlieko, múku s práškom do pečiva. Vymiešam na nižšej rýchlosti.
  3. Hotové cesto vylejem do tortovej formy 22 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Upečený korpus nechám vychladnúť. Môžete použiť tortovú formu aj 24 cm.
  4. Teraz pripravím galaretky – poľský výrobok v prášku na tuhnutie do krému, pozri foto. Ja som si chute vybrala podľa seba. V miske ich zalejem vriacou vodou a riadne miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.
  5. Potom v ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam vychladnutú (nie stuhnutú) galaretku na menšej rýchlosti mixéra. Nakoniec do tejto zmesi vysypem a lopatkou premiešam scedené nakrájané slivky z kompótu. Chvíľku nech krém postojí, aby sa spojili chute.
  6. Vychladnutý korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť obopínam cukrárskou obručou. Na tú vylejem pripravený slivkový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Odložím na noc do chladu.
  7. Čokoládovou polevou natriem vrch torty. Po zatuhnutí tortu ozdobím, odfotím, nakrájam a kvietky nekonzumujeme, ale odstránime.