Slivkový koláč

Slivková pudingová bublanina

Autor receptu: helena10

Nie je suchá, je ľahká a pre mňa najlepšia hrnčeková.* Pomocou 200 ml hrnčeka ju pripravíte rýchlo. Nepotrebujete mixér a ušetríte na vajíčkach.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise metličkou prešľahám vajce, primiešam olej a potom kefírové mlieko. Postupne po častiach pridávam sypké suroviny všetky vopred zmiešané a vymiešam na cesto.
  2. Cesto vylejem na hlboký plech s rozmermi 20 x 35 cm. Navrch cesta rovnomerne rozložím narezané čerstvé slivky. Veľkosť je na vás – štvrtiny, šestiny. Množstvo sliviek sa môže líšiť v závislosti od ich veľkosti.
  3. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechám vychladnúť a potom naporciujem.
  4. Koláč je pekný lesklý a sladkokyslý podľa našej chuti, takže ho ničím neposýpam. Vy si môžete posýpku dať podľa seba... Dobrú chuť.