Slivkami plnené prsičká vo vínovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
8 minút na 160 °C |
Postup- Umyté a očistené husacie prsia prešpikujeme sušenými slivkami. Kožu narežeme v tvare mriežky a vtlačíme do nej soľ a mleté čierne korenie. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia najprv kožou dolu a potom ich otočíme. Potom ich dáme dopiecť do rozohriatej rúry na 8 minút a 160 stupňov.
- Na výpeku z husacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom. Varíme na prudkom ohni, kým sa zelenina nerozvarí. Omáčku scedíme a redukujeme, kým nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.
- Na masti orestujeme cibuľku a pridáme pretlačené uvarené zemiaky. Pridáme soľ, korenie a najemno nasekanú pažítku.
|