Slivkami plnené prsičká vo vínovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Postup

  1. Umyté a očistené husacie prsia prešpikujeme sušenými slivkami. Kožu narežeme v tvare mriežky a vtlačíme do nej soľ a mleté čierne korenie. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia najprv kožou dolu a potom ich otočíme. Potom ich dáme dopiecť do rozohriatej rúry na 8 minút a 160 stupňov.
  2. Na výpeku z husacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom. Varíme na prudkom ohni, kým sa zelenina nerozvarí. Omáčku scedíme a redukujeme, kým nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.
  3. Na masti orestujeme cibuľku a pridáme pretlačené uvarené zemiaky. Pridáme soľ, korenie a najemno nasekanú pažítku.