Foto: marymelb7
Túto tortu som robila na Vianoce ,bola v časopise z dosť náročnou cukrárskou technologiou, preto som si to zjednodušila. Korpus môže byť hociaký. Zobraziť celý popisTúto tortu som robila na Vianoce ,bola v časopise z dosť náročnou cukrárskou technologiou, preto som si to zjednodušila. Korpus môže byť hociaký. Skúsené kuchárky si urobia korpus podľa vlastnej chuti.
Postup
-
1
Žľtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mandľovú múčku, múku a vanilku, nakoniec tuhy sneh. Upečieme v strede rúry asi 35 minút. Odporúčam otestovať špajdľou či je cesto upečené.
- 2
Vychladnuté cesto rozrežieme na 3 diely potrieme šlahačkou a na tenké plátky pokrájané mango poukladáme, potrieme na tenko zase šlahačkou. Naplnenú tortu dáme vychladiť.
- 3
Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh, pridáme vanilku, ja som hladkým nožom potrela celú tortu a vidličkou urobila na bokoch čiarky, alebo cukrárskym vreckom ľubovoľne ozdobíme tortu. Sneh opálime cukrárskou flambovacou lampou a ozdobíme mangom a jedlymi kvetmi. Keď nemáte lampu ozdobiť sa dá aj inak: bielou šľahačkou a poprášiť kakaom, alebo tvarohovou citrónovou polevou.....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skláňam sa s obdivom a blahoželám!!!
mango zbožňujem :-)
5 hviezdičiek za skvelú prácu :-)))))
Torta je veľmi ľahko robiť , ten opálený bielok tomu dáva najväčší efekt. Keď tú pištoľ použiješ iba raz do roka stojí to za to, to by mohol vedieť už aj Ježiško? Dúfam že si bola poslušná????
Idem odfotiť a vložím ako to vyzerá a v akom to je balení.
Tatranocka na to že máš "100" rokov, tak si veľmi zbehlá, dnes sú tie pištole k dostaniu a cenovo prístupné aj ja mám iba takú lacnú " hračkársku".
Nerozumiem bodu 2. Treba každý plát natrieť šľahačkou a zakaždým klásť na každú vrstvu mango? A na zaver potrieť vrch šľahačkou? Asi je to tak myslené.
A ešte otázka: Mango na každej vrstve zakryť šľahačkou, takže je mango schované v šľahačke a v každej vrstve?
A k druhej otázke, áno Mango dávam medzi šľahačku nakrájané na tenké plátky, tiež na vrch na ozdobu.