Slaný kysnutý koláč s cibuľkou a šunkou

Autor receptu: piglin

6
porcií
75 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pridáme olej, jogurt, soľ, kvások, múku a vypracujeme polotuhé cesto - pridávame mleiko podľa podtredy. Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry na 170°C na 5 minúť predpiecť.
  3. Na predpečené cesto rozotrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali cesnak. Cibuľu a šunku/slaninu nakrájame na väčšie kocky, a posypeme povrch koláča. Dopekáme asi 25 minúť.