Slaný koláč s klobásou a so zeleninou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu: koláč plný zeleniny, syra a klobásy.
4 porcie |
25 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Pridáme na plátky nakrájané dobre vychladené maslo a čerstvý syr. Dobre premiešame pomocou elektrického mixéru tak, aby vznikla jedna zmes. Pridáme kyslú smotanu a trošku premiešame.
- Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a dáme ho do chladničky vychladnúť na cca 30 minút.
- Do panvice na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju domäkka. Pridáme nastrúhanú mrkvu, papriku nakrájanú na tenké prúžky, hrášok a na krúžky nakrájanú obielenú klobásu. Pražíme cca 3 - 4 minúty, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej podložke a dáme ho do obdĺžnikovej zapekacej misy (30x18 cm) tak, aby boli zakryté aj steny misy.
- Spodnú časť cesta popicháme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút.
- Cesto vyberieme z rúry a poukladáme na neho opraženú zeleninu s klobásou. Na vrch posypeme nastrúhaný syr.
- Vajcia rozmiešame a zmiešame ich so smotanou na varenie, vegetou, majoránkou, soľou a korením.
- Pripravenú zmes nalejeme na cesto a pečieme ďalších 20 minút. Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.