Slaný koláč s klobásou a so zeleninou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu: koláč plný zeleniny, syra a klobásy.

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Pridáme na plátky nakrájané dobre vychladené maslo a čerstvý syr. Dobre premiešame pomocou elektrického mixéru tak, aby vznikla jedna zmes. Pridáme kyslú smotanu a trošku premiešame.
  2. Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a dáme ho do chladničky vychladnúť na cca 30 minút.
  3. Do panvice na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju domäkka. Pridáme nastrúhanú mrkvu, papriku nakrájanú na tenké prúžky, hrášok a na krúžky nakrájanú obielenú klobásu. Pražíme cca 3 - 4 minúty, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  4. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej podložke a dáme ho do obdĺžnikovej zapekacej misy (30x18 cm) tak, aby boli zakryté aj steny misy.
  5. Spodnú časť cesta popicháme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút.
  6. Cesto vyberieme z rúry a poukladáme na neho opraženú zeleninu s klobásou. Na vrch posypeme nastrúhaný syr.
  7. Vajcia rozmiešame a zmiešame ich so smotanou na varenie, vegetou, majoránkou, soľou a korením.
  8. Pripravenú zmes nalejeme na cesto a pečieme ďalších 20 minút. Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.