Slaný koláč s camembertom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 24. septembra 2013
Slaný koláč s camembertom
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
50-60 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
500 g
1 ČL zarovnaná
150 g alebo margarín
500 g
Na obloženie:
300 g nakrájaná na kocky
150 g nakrájaná na malé kúsky
200 g nakrájaná na malé kúsky
125 g
2 ks
1 ČL zarovnaná
2 ČL zarovnaná
3 ks alebo hermelín po 125 g nakrájaný na malé kúsky




Postup

  1. 1

    1. Na cesto preosejeme múku s droždím do misy a dobre premiešame. Pridáme soľ, maslo alebo margarín a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hnetacími hákmi alebo ručne vareškou spracujeme na hladké cesto. Zakryté cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.

  2. 2

    2. Na náplň dobre premiešame cuketu, slaninu, šunku, kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Nakoniec pridáme syr a opatrne zmiešame.

  3. 3

    3. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát, ktorý položíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na cesto pokladieme náplň. Zvyšné cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na asi 1,5 cm široké prúžky a vytvoríme z nich na koláči mriežku. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 180°C <br> Teplovzdušná rúra: 160°C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: 50-60 minút<br>

  4. 4

    4. Podávame teplé i studené.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia