Slaný koláč s camembertom
Komerčný recept
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 500 g |
|
|
|
|
| 1 ČL zarovnaná |
|
| 150 g alebo margarín |
|
| 500 g |
|
| Na obloženie: | |
| 300 g nakrájaná na kocky |
|
| 150 g nakrájaná na malé kúsky |
|
| 200 g nakrájaná na malé kúsky |
|
| 125 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL zarovnaná |
|
| 2 ČL zarovnaná |
|
| 3 ks alebo hermelín po 125 g nakrájaný na malé kúsky |
|
Postup
-
1
1. Na cesto preosejeme múku s droždím do misy a dobre premiešame. Pridáme soľ, maslo alebo margarín a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hnetacími hákmi alebo ručne vareškou spracujeme na hladké cesto. Zakryté cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
- 2
2. Na náplň dobre premiešame cuketu, slaninu, šunku, kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Nakoniec pridáme syr a opatrne zmiešame.
- 3
3. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát, ktorý položíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na cesto pokladieme náplň. Zvyšné cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na asi 1,5 cm široké prúžky a vytvoríme z nich na koláči mriežku. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 180°C <br> Teplovzdušná rúra: 160°C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: 50-60 minút<br>
- 4
4. Podávame teplé i studené.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu