Slaný koláč s camembertom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
50-60 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Na cesto preosejeme múku s droždím do misy a dobre premiešame. Pridáme soľ, maslo alebo margarín a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hnetacími hákmi alebo ručne vareškou spracujeme na hladké cesto. Zakryté cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
  2. 2. Na náplň dobre premiešame cuketu, slaninu, šunku, kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Nakoniec pridáme syr a opatrne zmiešame.
  3. 3. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát, ktorý položíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na cesto pokladieme náplň. Zvyšné cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na asi 1,5 cm široké prúžky a vytvoríme z nich na koláči mriežku. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 180°C <br> Teplovzdušná rúra: 160°C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: 50-60 minút<br>
  4. 4. Podávame teplé i studené.