Slaný koláč s camembertom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
50-60 minút na 180/160 °C |
Postup- 1. Na cesto preosejeme múku s droždím do misy a dobre premiešame. Pridáme soľ, maslo alebo margarín a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hnetacími hákmi alebo ručne vareškou spracujeme na hladké cesto. Zakryté cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
- 2. Na náplň dobre premiešame cuketu, slaninu, šunku, kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Nakoniec pridáme syr a opatrne zmiešame.
- 3. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát, ktorý položíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na cesto pokladieme náplň. Zvyšné cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na asi 1,5 cm široké prúžky a vytvoríme z nich na koláči mriežku. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br>
<br>
Elektrická rúra: 180°C <br>
Teplovzdušná rúra: 160°C <br>
Plynová rúra: stupeň 3 <br>
<br>
Doba pečenia: 50-60 minút<br>
- 4. Podávame teplé i studené.
|