Foto: matus113
Francúzska pochúťka.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do 220 g múky pridáme pol lyžičky soli, 1 žĺtko, drvenú rascu, 100 ml vody, 150 g masla a vypracujeme cesto. Prstami roztlačíme vypracované cesto po celej okrúhlej forme až po okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- 2
Pokým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Nakrájanú slaninu osmažíme na panvici, pridáme k nej nakrájanú špargľu, osolíme a okoreníme. Do misy vylejeme 1 šľahačku na šľahanie, pridáme 3 vajcia, 200 g nastrúhaného údeného alebo neúdeného syra, 1 kyslú smotanu a vymiešame. Môžeme pridať muškátový oriešok, soľ, korenie.
- 3
Na cesto vylejeme pripravenú zmes. Pridáme špargľu so slaninou. Samozrejme, plnka môže byť rôzna, podľa toho, kto má čo rád. Navrch naukladáme prekrojené cherry rajčiny. Dáme ešte zapiecť na 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu