Slaný koláč quiche

matus113 - fotkamatus113, 5. augusta 2012
Slaný koláč quiche
Foto: matus113

Francúzska pochúťka.

8
porcií
85 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
1 ks
100 ml
1/2 KL
220 g
6 ks
200 g
250 g
200 g nastrúhaný
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do 220 g múky pridáme pol lyžičky soli, 1 žĺtko, drvenú rascu, 100 ml vody, 150 g masla a vypracujeme cesto. Prstami roztlačíme vypracované cesto po celej okrúhlej forme až po okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov.

  2. 2

    Pokým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Nakrájanú slaninu osmažíme na panvici, pridáme k nej nakrájanú špargľu, osolíme a okoreníme. Do misy vylejeme 1 šľahačku na šľahanie, pridáme 3 vajcia, 200 g nastrúhaného údeného alebo neúdeného syra, 1 kyslú smotanu a vymiešame. Môžeme pridať muškátový oriešok, soľ, korenie.

  3. 3

    Na cesto vylejeme pripravenú zmes. Pridáme špargľu so slaninou. Samozrejme, plnka môže byť rôzna, podľa toho, kto má čo rád. Navrch naukladáme prekrojené cherry rajčiny. Dáme ešte zapiecť na 40 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
mamatata2
Dostala som formu na narodeniny, takže príležitostne pečiem Quiche a v KK mám na recepty na Quiche samostatnú rubriku, kde teraz recept presuniem a ak zoženiem špargľu tak vyskúšam.
Vymazať
besna
Vyzerá báječne! Raz som ho už skúšala piecť, v recepte bolo uvedené, že najlepší je teplý, takže som ho udržiavala v teple a nakoniec som vyrobila suchár Lorraine a kedže tam bol dostatok slaninky aj cibule, tak sa večer k vínu zjedol všetok, aj usušený aj studený :)
Vymazať
petitchat1987
toto milujem :) ak mate male formy take tie mini doporucujem spravit aj mini quiche loraine vyzera velmi esteticky a vyjde pre jednu osobou pekne prekvapko napriklad pre navsetvu, na našej svadbe sme ich mali napecene v ramci svedskych stolov velmi pekne a chutne :)
Vymazať
niqushqua99
Quiche bol skvelý, určite som ho nerobila posledný krát. Dávala som cuketu miesto špargle, nabudúce vyskúšam aj špargľový :)
Vymazať
marsalko
paradny kolac :) nedavala som sparglu, lebo som nemala, len slaninu, jarnu cibulku a "co dum dal" (zbytky sunky a tak :) ale fakt super, super vecera, alebo obed do prace aj na studeno a tak...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia