Slaný koláč quiche
Autor receptu: matus113
Francúzska pochúťka.
8 porcií |
85 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Do 220 g múky pridáme pol lyžičky soli, 1 žĺtko, drvenú rascu, 100 ml vody, 150 g masla a vypracujeme cesto. Prstami roztlačíme vypracované cesto po celej okrúhlej forme až po okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Pokým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Nakrájanú slaninu osmažíme na panvici, pridáme k nej nakrájanú špargľu, osolíme a okoreníme. Do misy vylejeme 1 šľahačku na šľahanie, pridáme 3 vajcia, 200 g nastrúhaného údeného alebo neúdeného syra, 1 kyslú smotanu a vymiešame. Môžeme pridať muškátový oriešok, soľ, korenie.
- Na cesto vylejeme pripravenú zmes. Pridáme špargľu so slaninou. Samozrejme, plnka môže byť rôzna, podľa toho, kto má čo rád. Navrch naukladáme prekrojené cherry rajčiny. Dáme ešte zapiecť na 40 minút.
|