Drobné slané pečivo

Slané zajačiky

Autor receptu: theflyingbaker

Nie každý je na sladké a radšej chrúmajú slané chuťovky a drobné pečivo.* Tieto zajačiky sú tvarom určené na Veľkú Noc, ale tvar je irelevantný a spravte si ich na akýkoľvek sviatok či príležitosť. Recept je jednoduchý, nič komplikované a chuť stojí za to.

30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame so soľou a nakrájaným maslom izbovej teploty a spolu so smotanou a dvoma žĺtkami rýchlymi, ľahkými ťahmi vymiesime. Neprepracúvame príliš, aby sa maslo v ceste príliš neroztopilo.
  2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme tvar podľa našej voľby, potrieme ich tretím žĺtkom a posypeme zvolenou surovinou (syr, sezam, mandle, atď.).
  3. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C na programe pečenie zdola nahor do zlatista (cca 12 minút). Keď vychladnú na vlažnú teplotu, budú mať perfektnú konzistenciu, v tom čase už bude maslo stuhnuté.