Drobné slané pečivo
Slané zajačiky
Autor receptu: theflyingbaker
Nie každý je na sladké a radšej chrúmajú slané chuťovky a drobné pečivo.* Tieto zajačiky sú tvarom určené na Veľkú Noc, ale
tvar
je irelevantný a spravte si ich na akýkoľvek sviatok či príležitosť. Recept je jednoduchý, nič komplikované a chuť stojí za to.
|
30 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame so soľou a nakrájaným maslom izbovej teploty a spolu so smotanou a dvoma žĺtkami rýchlymi, ľahkými ťahmi vymiesime. Neprepracúvame príliš, aby sa maslo v ceste príliš neroztopilo.
- Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme tvar podľa našej voľby, potrieme ich tretím žĺtkom a posypeme zvolenou surovinou (syr, sezam, mandle, atď.).
- Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C na programe pečenie zdola nahor do zlatista (cca 12 minút). Keď vychladnú na vlažnú teplotu, budú mať perfektnú konzistenciu, v tom čase už bude maslo stuhnuté.