Syrové krekry

Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes som sa tak trochu nudila tak som piekla. Sladké mi na chuť nešlo no ale slané áno a tu je. Ak budete mať chuť vyskúšajte k vínku alebo len tak ako ja.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Múku si preosejeme pridáme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme mäkké maslo, syrokrém, vajce a pretlačený cesnak. Cesto dobre vypracujeme a dáme na 35 minút do chladničky.
  3. Po 35 minútach cesto vyberieme a rozvaľkáme asi tak na 0,5 mm.
  4. Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  5. Nakrájame na štvorčeky a preložíme na plech a posypeme podľa toho čím chceme, to je len na Vás. Plech máme vystlaný papierom na pečenie. A šup do rúry. Ak niekto chce môže vykrajovať rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú. Len je to pracnejšie takto len nakrájate a ukladáte na plech, nemusíte znovu spracúvať okrajky a vaľkať. Pečieme na 180-200 stupňov asi tak 15-20 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte, tak len mrknite jedným očkom či sa vás už nehanbia a nezačnú sa červenať, vtedy ich vyberieme a máme hotovo.
  6. Upečené. Mala som za dva plechy. Necháme trochu vychladnúť a môžeme koštovať.
  7. Ak vyskúšate dúfam, že Vám budú chutiť.
  8. Už len kávičku, hádam pochutia aj pri nej.