Syrové krekry
Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes som sa tak trochu nudila tak som piekla. Sladké mi na chuť nešlo no ale slané áno a
tu je. Ak budete mať chuť vyskúšajte k vínku alebo
len tak ako ja.
45 minút príprava |
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Múku si preosejeme pridáme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme mäkké maslo, syrokrém, vajce a pretlačený cesnak.
Cesto dobre vypracujeme a dáme na 35 minút do chladničky.
- Po 35 minútach cesto vyberieme a rozvaľkáme asi tak na 0,5 mm.
- Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Nakrájame na štvorčeky a preložíme na plech a posypeme podľa toho čím chceme, to je len na Vás. Plech máme vystlaný papierom na pečenie. A šup do rúry.
Ak niekto chce môže vykrajovať rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú. Len je to pracnejšie takto len nakrájate a ukladáte na plech, nemusíte znovu spracúvať okrajky a vaľkať. Pečieme na 180-200 stupňov asi tak 15-20 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte, tak len mrknite jedným očkom či sa vás už nehanbia a nezačnú sa červenať, vtedy ich vyberieme a máme hotovo.
- Upečené. Mala som za dva plechy.
Necháme trochu vychladnúť a môžeme koštovať.
- Ak vyskúšate dúfam, že Vám budú chutiť.
- Už len kávičku, hádam pochutia aj pri nej.