Slané slimáky z kysnutého cesta (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Tieto slimáky sú veľmi rýchlo pripravené, robím ich ešte radšej ako pagáče. A navyše ich
možno pripraviť s rôznymi
náplňami (pizzové, cesnakové, oškvarkové, syrové...).
Servírovala som ich v krásnom košíčku, ktorý som dostala od mojej krstnej mamy.
60 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Dajte hlas tomuto receptu!
Každý lajk na našej facebookovej stránke Varíme s Varechou sa počíta v našej súťaži.
Cesto si pripravíme z múky, oleja, vajíčka, soli, mlieka a kvásku. Kvások urobíme tak, že asi 2 dcl vlažného mlieka rozdrobíme droždie a cukor. Všetko zmiesime a necháme vykysnúť (cca 1/2 hodinka).
Ja kysnuté cesto pripravujem veľmi rada. Takto približne robím aj sladké cesto. Je to vždy viacmenej od oka a vždy sa mi vydarilo. - Po vykysnutí cesto rozdelíme na 6 bochníčkov.
- Bochníček rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar, potrieme plnkou a stočíme do rolády, ktorú krájame na šikmo na trojuholníkový tvar.
- Ja som tentokrát pripravovala pizzovú verziu: kečup, korenie a nastrúhaný syr.
- A oškvarkovú verziu: mleté oškvarky, soľ a čierne korenie.
- Hotové slimáčiky potieme vajíčkom a prípadne ozdobíme semienkami, alebo korením.
- Pečieme na 220°C asi 20 minút. Z 1 kg múky nám vyjdú 2 plné plechy.