Syrové praclíky
Slané praclíky s bryndzou a parmezánom
Autor receptu: redakcia
Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou.* Milujú ich všetci, ktorí ich ochutnali, a vždy si tajne pre seba upečiem ešte jeden plech navyše.
8 porcií |
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšej mise spojíme múku, maslo, vajce a pridáme štipku soli. Rukou vymiesime hladké cesto. Keď sa všetky suroviny spoja, pridáme bryndzu, strúhaný parmezán a zapracujeme ich do cesta.
- Vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať asi 30 minút v chladničke. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra.
- Z cesta vykrojíme praclíky. Vykrojené keksíky hneď ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Povykrajované slané pečivo natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami černušky siatej.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.