Syrové praclíky

Slané praclíky s bryndzou a parmezánom

Autor receptu: redakcia

Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou.* Milujú ich všetci, ktorí ich ochutnali, a vždy si tajne pre seba upečiem ešte jeden plech navyše.

8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej mise spojíme múku, maslo, vajce a pridáme štipku soli. Rukou vymiesime hladké cesto. Keď sa všetky suroviny spoja, pridáme bryndzu, strúhaný parmezán a zapracujeme ich do cesta.
  2. Vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať asi 30 minút v chladničke. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra.
  3. Z cesta vykrojíme praclíky. Vykrojené keksíky hneď ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Povykrajované slané pečivo natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami černušky siatej.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.