Slané pečivo
Slané pistáciové biscotti
Autor receptu: redakcia
Pri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo
všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so
štipkou soli.* Takéto chuťovky môžete mať v zásobe pre návštevy.
|
40 ks porcií |
25 minút príprava |
30+20 minút na 160/180 °C |
Postup
- V mise zmiešame múku, nasekané
olivy, pistácie, soľ a tymian. Potom pridáme nastrúhaný syr, vajcia a mlieko. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré vtlačíme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme 30 minút pri
160 °C. Po upečení necháme vychladnúť
vo forme a potom vyklopíme.
- Nakrájame ostrým nožom na veľmi
tenké plátky (cca 3 mm), ktoré rozložíme
na plechy vystlané papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi
20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.