Slané pečivo

Slané pistáciové biscotti

Autor receptu: redakcia

Pri pečení vianočných koláčikov sa môže ľahko stať, že sa vám zo všetkého toho cukru zatočí hlava. Potom je potrebné dať si niečo so štipkou soli.* Takéto chuťovky môžete mať v zásobe pre návštevy.

40 ks
porcií
25 minút
príprava
30+20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame múku, nasekané olivy, pistácie, soľ a tymian. Potom pridáme nastrúhaný syr, vajcia a mlieko. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré vtlačíme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie.
  2. Pečieme 30 minút pri 160 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme.
  3. Nakrájame ostrým nožom na veľmi tenké plátky (cca 3 mm), ktoré rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.
  4. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.