Slané pečivo fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 29. januára 2012

Dnes som upiekla slané tak Vám dám recept ak by sa Vám zapáčil.

30-35 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
350 g
2 ks
100 ml
400-450 ml vlažné
1 ČL
2 ČL
1 ks
 na potretie
Nátierka:
250 g alebo Hera
200 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások, zatiaľ si preosejeme múku. Keď máme kvások dáme si vypracovať cesto. Ja to robím strojom. Cesto dáme vykysnúť asi 1 hodinu. Zatiaľ si urobíme nátierku.Nátierku si rozdelíme na dve polovice.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a natrieme jednou polovicou nátierky.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si poskladáme a necháme 15 minút stáť.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postup zopakujeme ešte raz

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Znovu poskladáme a necháme ďalších 15 minút stáť.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je už cesto dvakrát naplnené. Teraz ho vyvalkáme na 1 až 1 1/2 cm a vykrajujeme také pol kolieska.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pol kolieska ešte nožíkom dva krát v strede narežeme poukladáme na plech potrieme vajíčkom a posypeme. Ja mám zmiešané ľanové semiačko, sézam a hrubú soľ.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme piecť. Ja mám teplovzdušnú rúru tak pečiem na 175 stupňov asi 30 minút. Ale to si už každá svoju rúru poznáte. Sú veľmi dobré ľahučké. Inak nátierku si dajte akú chcete napríklad aj škvarkovú. Nám táto chutí a momentálne ani nemám škvarky. No a ide sa na oslavu. Dobrú chuť.

    Slané pečivo (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

ola111
Tie musia byť dobré,ľahučké a chrumkavé,aj ja by som si dala...
an3da
Takú dobrotu som nerobila, robím zo syrom aj s tvarohom ale na iný
spôsob. Jeden kus droždia má koľko gramov, päť ako aj u nás?
To len aby som nedala viac alebo menej.
tatranka
Krásne upravené,chutné.K vínku na posedení ako stvorené.Ukladám do KK.
marijanka712
krásné a výborne sa ti podarili aj cesto vypadalo tak krásne nakysnuté né a výsledok be famózny šup do kk
vierik
Aké sú chutné a pekné na tej tácke :-) A šup do KK :-)
klaura
@an3da naša kocka droždia má 42 g
@sonulienka ... takto robím škvarkové pagáče ... vyskúšam urobiť podľa teba, aj s inými plnkami ... pekné ich máš ... :)
sonulienka
všetkým Vám ďakujem skutočne sú výborné vyskúšajte a dajte vedieť.@an3da presne tak ako napísala @klaura naše droždie má 42 g.Ak dodržíte vyvalkanie na 1 až 1 1/2 cm tak budete mať takéto skladané.
zdenka1009
Páči sa mi tvoje slané pečivo,..a dobrý spôsob vykrajovania,nie je žiadny odpad... rcp uložený.
marcy
no,toto každopádne vyskúšam,si sa vynašla pri vykrajovaní ....chválim :))
palokuchki
Aj ja urcite vyskusam. Potom dam vediet ako nam chutilo. Vyzera to velmi chutne.
mia2404
no paráda nápadité a určite aj chutné ukladám .-)
elisticka
super receptik musia byt vynikajuce vyskusam na nejaku oslavu :-))
ewitka
@sonulienka , ďakujem za vynikajúci recept. Včera som ich piekla a mali veľký úspech. Vynikajúce!!! Urobila som len trošku inú plnku, ale tiež syrovú a pridala som do plnky aj 3 strúčiky rozotrétého cesnaku.
sonulienka
@ewitka ďakujem a akú inú plnku si urobila? Ten cesnak pokúšal aj mňa ale robím cesnakové trojhránky tak som už nechcela aj sem dať cesnak. Ale cesto je naozaj veľmi dobré a ak Ti ostali tak určite aj dnes neboli zlé.
ewitka
@sonulienka , nemala som vážený syr tak som dala len tavenú nivu v črievku 2ks, pomazánkové maslo s príchuťou plesňového syra, 1/2 helie a 3 strúčky cesnaku. Plnka bola dobrá, ale nabudúce dám hádam radšej maslo, a trochu viac cesnaku, lebo ho tam nebolo až tak veľmi cítiť. Pagáčiky boli dobré aj na druhý deň, ale veľa ich už nezostalo.
sonulienka
@ewitka tak toho cesnaku určite pridaj aj 8-10 strúčikov vtedy dobre cítiš, že tam je. Ale inak hlavne, že chutili a máš pravdu, že aj na druhý deň sú dobré a nemusíš ich ani zakrývať a nestvrdnú a sú chrumkavé.
vierik
@doriska až teraz som sa k ním dostala,sú fantastické,akorát nie také vysoké ako Tvoje,vieš ja som ich chcela mať viac ...:-)))
sonulienka
@vierik som rada,že si ich skúsila a že ich nemáš také vysoké na tom nič nemen hlavne, že chutili ja robím to isté keď robím škvarkovníky a zlostím sa prečo ich nemám také vysoké
cica2
ako to, že som tento recept prehliadla? Ešte dobre, že cez komentáre sa dá opakovane k receptu dostať @sonulienka krásne pečivko a slané je vždy u nás vítané a ešte keď je plnené....kk :-)
stanci11
@Sonulienka včera som robila na naordeninovú oslavu a boli vynikajúúúce! zmizli rýchlosťou guľového blesku ;) moc ďakujem za recept, bud z neho stálica u mňa ;)

sonulienka
@stanci11 tak to ma veľmi teší. A ešte Ti poradím, namiesto oleja si daj pustiť 100 ml. masla a to daj do cesta. Zmenila som si to a zdá sa mi to lepšie.
Prajem peknú nedeľu.
Ja som dnes piekla vnučke k narodeninám nahú tortu. Idem ju teraz pridať. Na želanie chcela takú tak som jej splnila želanie.
stanci11
@Sonulienka budúci víkend si ich kamaráti vypýtali na oslavu, tak vyskúšam ten tvoj vylepšovák :) som zvedavá! ďakujem za tip :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia