Foto: gordonko
už dlhšie som onej ,,sníval,, včera som na tvorivom stretnutí vo Vrábloch pozeral ukážku , Zobraziť celý popisuž dlhšie som onej ,,sníval,, včera som na tvorivom stretnutí vo Vrábloch pozeral ukážku , v mnohom by som to robil inak ,ale aspoň niečo som si ztoho vzal a dnes som ju spravil k zajtrajším synovým narodeninám .... vaha surovin je zasa vetšinou iba orientační
príprava
Suroviny
2 bal. |
|
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
|
|
12 - 15 plátkov |
|
1 ks |
|
350 g |
|
2 ks |
|
1 |
|
|
|
1 čl |
|
|
|
0,5 kg |
|
|
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
... veľa obrázkou sa mi sem nezmestí , kto chce podrobnejší fotopostup odporúčam kliknúť na tento odkaz .... http://pokec.azet.sk/klub/osvedcene-recepty/fotoalbumy?i9=f49608ebb251#/klub/osvedcene-recepty/fotoalbumy/slana-torta-moja-prva/ft-439409735?i9=f49608ebb251 takže v skratke 6 chlebíkou si dáme ksebe na tácku a potrieme prvou ,,plnkou,, ,tú som si urobil z masla , strúhaného Eidamu štipky soli a čierného korenia.
-
2
Na toto položíme plátky šumky a mali by sa potrieť aj zvrchu plnkou no natej šumke to zle drží , preto som ju nahradil syrom v črievku , to drží víborne a nato som poukladal další chlebíky
-
3
nane som minul zbitok pomazánky a poukladal som naňu Moravské mäso
-
4
zbitok črievkového syra som premiešal z trochou masla a potrel som sním Moravské mäso a naň poukladal dalšiu vrstvu chlebíkou
-
5
další nátierku som si urobil mixom z masla , červeného kaviáru a štipky soli, ponatieral a zasa položil naňu chlebíky
-
6
dalšiu nátierku som si urobil z masla , pikant paprikového krému , ližičky horčice , štipky soli ,dvoch štipok čierného korenia a potom som primiešal najemno nakrájanú cibulu
-
7
touto pomazánkou ponatierame a opäť položíme plátky šumky
-
8
druhým črievkom ponatierame šunku a prilepíme dalši vrstvu chlebíkou , teraz už poslednou
-
9
boky ,,torty,, si obrežeme kol dokola
-
10
z masla a zbitku druhého črievka syra si vymiešame krém ktorým ponatierame boky aj vrch
-
11
najskvôr si plátkovýn Eidamom oblepíme bokky ... tam kde ide preložený syr na syr je dobré potreť zbitkom krému , alebo maslom , aby lepšie držalo na sebe ... potom poukladáme syr aj na vrch
-
12
no a tu už podla vlasného uváženia zdobíme... ja mam rolky z moravského mäsa ( podlepené maslom ) okolo koliesko z papriky , kúsky Enciánu
-
13
do moravského mäsa som dal bobule hrozna ,Encian dozdobil pásikmi papriky, z Palivca - saláma a donich kúsok papriky a syra, zo šumky dalšie kornútiky dostredu a donich syr a cheriparadajku vo vnútry ..... čínská kapusta vyplní volné miesta
-
15
hrozny a chery paradajky napichneme na páratka a snimi dozdobíme boky .... ešte som použil zbitky syra aj papriky ..... tom už je navás
-
16
tak DOBRÚ CHU5
varecha.pravda.sk/recepty/slana-torta-moja-prva/30258-rec...
varecha.pravda.sk/recepty/slana-svadobna-torta-fotorecept...
...mnoho zdaru pri práci ...
pekný deň Vám
ty si poklad rodiny-nad jedlom dokážeš trpezlivo stráviť hodiny...zasýtiš oči-chute-lačné..ty si chlapča akčné...:-))) toto je chutné umenie...zaslúžiš si dáke ocenenie..nuž-v mojich očiach si šikovný muž...:-)))
ocenenie je vec vkusu
radšej mi daj sladkú pusu
ako píšeš akčný muž
neotálaj a rýchlo skús