Chlebové placky
Chlebové placky

Lavaš - nekysnutý arménsky chlieb

heda3 - bez fotkyheda3, 17. mája 2020
Lavaš - nekysnutý arménsky chlieb
Foto: heda3

Nekysnutý chlieb.

40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
175 ml vlažná
20 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku premiešame so soľou, pridáme vlažnú vodu a olej. Všetko spolu zmiešame a 10 minút miesime.

  2. 2

    Vymiesené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať.

  3. 3

    Po tejto dobe môžeme začať piecť. Z cesta odtŕhame guľky, ktoré rozvaľkáme na placky, keď treba, pomúčime. Placky rozvaľkáme čo najtenšie. Placky pečieme z oboch strán na panvici na sucho, bez oleja, bez tuku. Po upečení dáme na tanier alebo do misy. Prikrývame vlhkou utierkou.

  4. 4

    Upečené placky môžeme dať do uzatváracieho sáčku. Týždeň vydržia pri izbovej teplote, ešte dlhšie v mrazničke. Ak by náhodou stvrdli, iba ich pokropte trochou vody a zohrejte. Budú ako čerstvé.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre