Lavaš - nekysnutý arménsky chlieb
Foto: heda3
Nekysnutý chlieb.
40 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku premiešame so soľou, pridáme vlažnú vodu a olej. Všetko spolu zmiešame a 10 minút miesime.
- 2
Vymiesené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať.
- 3
Po tejto dobe môžeme začať piecť. Z cesta odtŕhame guľky, ktoré rozvaľkáme na placky, keď treba, pomúčime. Placky rozvaľkáme čo najtenšie. Placky pečieme z oboch strán na panvici na sucho, bez oleja, bez tuku. Po upečení dáme na tanier alebo do misy. Prikrývame vlhkou utierkou.
- 4
Upečené placky môžeme dať do uzatváracieho sáčku. Týždeň vydržia pri izbovej teplote, ešte dlhšie v mrazničke. Ak by náhodou stvrdli, iba ich pokropte trochou vody a zohrejte. Budú ako čerstvé.
Tiež chlebové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu