Dnes som robila džem marhuľový a kým sa varil, tak som si povedala že spravím nejakú lakotu ku káve. Použila som rozvarenú zmes na Zobraziť celý popisDnes som robila džem marhuľový a kým sa varil, tak som si povedala že spravím nejakú lakotu ku káve. Použila som rozvarenú zmes na džem ktorú som dala do plnky. Výsledok sa doma páčil. Ale dá sa použiť aj kompót, alebo čerstvé rozmixované ovocie.
príprava
Postup
-
1
Cesto- Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žltka a nakoniec múku s práškom do pečiva. N a plech si dáme papier na pečenie, cesto vylejeme a pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov asi 15 minút. Upečený plát zrolujeme a nacháme vychládnuť.
- 2
Kým sa pečenie cesto, tak si pripravíme krém. Smotanu vyšľaháme do tuha.Marhule vykôstkujeme a popučíme a pridáme do šľahačky.Pripravíme si želatínový stužovač podľa návodu a primiešame tiež do šľahačky.Dochutíme podľa chuti cukrom.
- 3
Plát si vyrovnáme, natrieme šľahačkou a zrolujeme. Vrch rolády tiež potrieme šľahačkou (nechala som si trocha z plnky) a posypeme čokoládou.Dáme do chladu na 2 hodiny stuhnúť a krájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu