Foto: renama
Tieto rožky u nás nesmú chýbať na žiadnej synčekovej oslave, pretože pre neho sú číslom 1, a dnes som vyskúšala zdravšiu verziu ;)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
250 g |
|
60 g |
|
Obaľujeme: | |
|
|
1 ks |
|
Plnka: | |
|
|
Zdravšia verzia: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
250 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Ja som si skombinovala s celozrnnou múkou 1:1 a dala hroznový cukor (pre zdravšiu variantu ;)) Mne v tom pomohla pekárnička, kým som uspala najmladšieho 5-mesačného člena našej rodiny.
-
2
Cesto je dosť mäkké, tak ho zabalíme do mikrotenového vrecúška a šup s ním na pol hodinky do chladničky. Keďže ja nikdy neviem, dokedy náš drobec bude spinkať, tak nemám toľko času, preto šup s cestom do mrazáku na 10 min. Po vybratí sa krásne dá vyvaľkať na pomúčenej doske, krájame štvorce, plníme lekvárom a spájame do rohlíčkov.
-
3
Pečieme 10-15 min, ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou. Ja som zas skúsila ten hroznový a chutí to :) Takéto rohlíčky pečiem aj na vianoce, iná varianta je, že sa dajú z tohoto cesta vykrajovať formičkami rôzne tvary a stačí už len obaliť v cukre. Tak dobrú chuť.
@ketty3811 ja veľmi veľa vecí miesim v pekárničke, dá sa povedať, že skoro všetko, pretože veľakrát urobí cesto za mňa, kým ja môžem robiť niečo iné (napr. uspávať drobca). Pokiaľ ide o kysnuté cesto, volím program na kysnuté, pokiaľ ide o cesto čo nekysne, tak na mojej pekárničke je 15min. program cestoviny a to mi to vymiesi.