Šľahačkové rožky (fotorecept)

Autor receptu: renama

Tieto rožky u nás nesmú chýbať na žiadnej synčekovej oslave, pretože pre neho sú číslom 1, a dnes som vyskúšala zdravšiu verziu ;)

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Ja som si skombinovala s celozrnnou múkou 1:1 a dala hroznový cukor (pre zdravšiu variantu ;)) Mne v tom pomohla pekárnička, kým som uspala najmladšieho 5-mesačného člena našej rodiny.
  2. Cesto je dosť mäkké, tak ho zabalíme do mikrotenového vrecúška a šup s ním na pol hodinky do chladničky. Keďže ja nikdy neviem, dokedy náš drobec bude spinkať, tak nemám toľko času, preto šup s cestom do mrazáku na 10 min. Po vybratí sa krásne dá vyvaľkať na pomúčenej doske, krájame štvorce, plníme lekvárom a spájame do rohlíčkov.
  3. Pečieme 10-15 min, ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou. Ja som zas skúsila ten hroznový a chutí to :) Takéto rohlíčky pečiem aj na vianoce, iná varianta je, že sa dajú z tohoto cesta vykrajovať formičkami rôzne tvary a stačí už len obaliť v cukre. Tak dobrú chuť.