Šľahačkové rožky (fotorecept)
Autor receptu: renama
Tieto rožky u nás nesmú chýbať na žiadnej synčekovej oslave, pretože pre neho sú číslom 1, a dnes som vyskúšala zdravšiu verziu ;)
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Ja som si skombinovala s celozrnnou múkou 1:1 a dala hroznový cukor (pre zdravšiu variantu ;))
Mne v tom pomohla pekárnička, kým som uspala najmladšieho 5-mesačného člena našej rodiny.
- Cesto je dosť mäkké, tak ho zabalíme do mikrotenového vrecúška a šup s ním na pol hodinky do chladničky. Keďže ja nikdy neviem, dokedy náš drobec bude spinkať, tak nemám toľko času, preto šup s cestom do mrazáku na 10 min.
Po vybratí sa krásne dá vyvaľkať na pomúčenej doske, krájame štvorce, plníme lekvárom a spájame do rohlíčkov.
- Pečieme 10-15 min, ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou. Ja som zas skúsila ten hroznový a chutí to :)
Takéto rohlíčky pečiem aj na vianoce, iná varianta je, že sa dajú z tohoto cesta vykrajovať formičkami rôzne tvary a stačí už len obaliť v cukre. Tak dobrú chuť.