Škoricový koláč

Škoricový zapletený koláč (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Vhodný ku káve, kakauku alebo aj k dobrému ovocnému čaju.

14
porcií
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do malej misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu vlažného mlieka, múky medzi prsty a lyžičku cukru. Zamiešame a necháme vzniknúť kvások. Do druhej misy dáme múku, vlejeme rozpustené maslo, pridáme 2 žĺtky, cukor, štipku soli a mletú škoricu. Vykysnutý kvások vlejeme do misy a pridáme zvyšné mlieko. Vymiesime cesto. Necháme ho pod utierkou odpočívať na teplom mieste 35 - 40 minút.
  2. Tu nám už pekne nakyslo.
  3. Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti na pomúčenej doske. Každú časť rukami vytvarujeme na rovnako dlhé dliely, aby sa nám dali zapletať.
  4. Zapletieme a stočíme do tvaru venčeka. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Po vrchu potrieme roztopeným maslom a necháme chvíľu nakysnúť. Upečieme v rozohriatej rúre 35-40 minút na 200 stupňov.
  5. Po upečení potrieme tiež roztopeným maslom celý venček. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.
  6. V reze.
  7. Pokrájame na kúsky.