Škoricové koláče

Škoricové slimáky s mascarpone krémom

Autor receptu: varenieslaskou

Dlho som hľadala dobrý recept na škoricové slimáky a tento je naozaj výborný.* Cesto je jemné, voňavé a spolu s mascarpone krémom tvoria dokonalú kombináciu chutí. Ak máte radi škoricové trdelníky, tieto slimáky si určite zamilujete.

15
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: 150 ml vlažného mlieka zmiešame so sušeným droždím, lyžičkou cukru a lyžičkou múky. Necháme na cca 20 minút vzísť.
  2. Cesto: V miske zmiešame 600 g hladkej múky, 50 g cukru a štipku soli. Pridáme 1 žĺtok, zvyšok (200 ml) vlažného mlieka. Následne pridáme pripravený kvások a začneme miesiť. Postupne pridávame 50 g masla. Cesto miesime, kým sa nezačne odlepovať od stien misy.
  3. Z cesta vypracujeme guľu, prikryjeme a necháme vykysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
  4. Plnka: Zmiešame 150 g masla, 150 g cukru a 2 PL škorice.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenký obdĺžnik, potrieme plnkou a zrolujeme. Pomocou nite (alebo noža) nakrájame na asi 3 cm široké slimáky – niťou sa lepšie zachová ich tvar. Poukladáme ich na plech a necháme ešte podkysnúť 15–20 minút.
  6. Tesne pred pečením slimáky polejeme 150 ml smotany na šľahanie a pečieme približne 25 minút.
  7. Krém: Zmiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vanilkovou arómou. Vzniknutý krém natrieme na ešte teplé upečené slimáky.
  8. Ideálne podávať teplé. Dobrú chuť!