Škoricové rezy so želé piškótami v bielej čokoláde fotorecept
Foto: Izabella929
Víkendový zákusok, tentoraz škoricové rezy. Do krému som uložila želé piškóty s bielou čokoládou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
|
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Krém: | |
600 ml |
|
7 PL |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
200 g |
|
1 kocka |
|
Okrem toho: | |
3 PL (na potretie) |
|
100 ml |
|
2,5 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny, počas miešania som pridala do cesta hruškovicu.
-
2
Múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu som zmiešala a preosiala na trikrát do vaječnej peny a opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som 10 minút. Takto som pripravila aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke. Kožu som stiahla ešte za horúca a zabudla som fotiť.
-
3
Krém: Pokiaľ sa korpusy chladili, do mlieka som dala krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som i s rajnicou ponorila do studenej vody a vychladila.
-
4
Vymiešala som maslo s cukrom do peny, po lyžici som pridávala už vopred vyšľahanú uvarenú a vychladnutú krupicovú kašu a pridala som čokoládový likér.
-
5
Napokon som do krému pridala 1 balík škoricového cukru a zamiešala. Krém som rozdelila na dve časti.
-
6
Na podnos som dala prvý korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom.
-
7
Na lekvár som rozotrela polovicu krému.
-
8
Pripravila som si sirup a piškóty. Piškóty sú plnené jahodovým a marhuľovým želé a potiahnuté bielou čokoládou.
-
9
Piškóty som postupne namáčala stranou bez čokolády v sirupe a ukladala vedľa seba na krém.
-
10
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
-
11
Zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny a až potom keď krém stuhol, som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chlade celú noc..
-
12
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
-
13
Krájala som ho horúcim nožom. Nôž musí byť poriadne horúci, lebo musí prekrojiť aj bielu čokoládu na piškótach. Je to veľmi chutný škoricový zákusok. Prajem vám dobrú chuť.
Milá haji, vystihla si vo svojom komentári všetko k tomu zákusku.Dlho som čakala na dodanie týchto piškót, hoci sa vyrábajú v Česku, niet ich v bielej čokoláde nikde v obchode..iba jeden internetový obchod ich ponúkal a mesiac som čakala na dodanie..len som si sama vymyslela, že keď ich predávajú v tmavej prečo by nemohol byť v bielej..máš pravdu, tá čokoláda sa ťažko krája v zákusku a nie vždy sa podarí bez poškodenia prekrojiť..vidieť aj na foto..Ďakujem pekne za pochvalu, nakoniec sú tu aj šikovnejšie žienky ako som ja..Vďaka za komentár a prejem požehnanú nedeľu aj tebe..)
Je to možné že boli banánové,,,objednala som marhuľove a ani som sa pri dodaní moc tým netrápila,skôr na trápila tvrdosť bielej čokolády,lebo s tým sa ťažko v zákusku bez poškodenia bojuje,,,zrejme poslali aké mali,áno obal už nemám aby som na to pozrela...v ponuke boli len dva druhy ..musím pohľadať faktúru,,,ďakujem pekne za komentár..
No chuť som trafila s tou škoricou sú výborné..ďakujem pekne za komentár ..
Ďakujem pekne za komentár...
Krásna a precízna práca hovorí za všetko!
Ďakujem pekne za komentár ..
Ďakujem pekne za komentár.
Skôr som pridala , aby som škoricu vyzdvihla v zákusku, lepšie vždy ako voda..hruškovica a škorica pasujú k sebe..ďakujem pekne za komentár
Olinka, ďakujem pekne.-)
Tento som si sama vymyslela, nikde som nehľadala recept aby som do neho zakomponovala želé piškóty..ďakujem pekne za komentár..