Škoricová kaša s medovým kokosom (fotorecept)
Autor receptu: pumaamravec
Milovníci škorice každého veku si na tejto kaši určite pochutia, navyše je posypaná na mede
opečenom kokose. Naozaj lahodné raňajky či olovrant. :)
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Túto krupičnú kašu robím trochu netradične. Nalejeme mlieko do hrnca a ešte do studeného pridáme detskú krupicu, cukor a škoricu a necháme 10 minút napučať. Potom varíme na miernom ohni, kým kaša nezhustne.
- Uvarenú kašu vylejeme do misky a navrch dáme roztopiť maslo.
- Vrch posypeme škoricou.
- V malom hrnčeku si ešte vytvoríme posyp. Med, kokos a škoricu začneme na miernom ohni ohrievať. Keď sa med dostatočne roztopí obalí kokos a on sa jemne na ňom opraží.
- Opraženým kokosom posypeme kašu a podávame.