Škoricová kaša s medovým kokosom (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Milovníci škorice každého veku si na tejto kaši určite pochutia, navyše je posypaná na mede opečenom kokose. Naozaj lahodné raňajky či olovrant. :)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Túto krupičnú kašu robím trochu netradične. Nalejeme mlieko do hrnca a ešte do studeného pridáme detskú krupicu, cukor a škoricu a necháme 10 minút napučať. Potom varíme na miernom ohni, kým kaša nezhustne.
  2. Uvarenú kašu vylejeme do misky a navrch dáme roztopiť maslo.
  3. Vrch posypeme škoricou.
  4. V malom hrnčeku si ešte vytvoríme posyp. Med, kokos a škoricu začneme na miernom ohni ohrievať. Keď sa med dostatočne roztopí obalí kokos a on sa jemne na ňom opraží.
  5. Opraženým kokosom posypeme kašu a podávame.