Postup
-
1
Do múky zamiešame droždie, cukor, soľ. Pridáme žĺtok a prilejeme letné mlieko, podľa potreby aby bolo cesto dostatočne husté. Veľa záleží od múky niektorá pohltí viac mlieka čiže môže byť 2 alebo 2,5 dl. Vypracujeme cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Zatiaľ až nám cesto vykysne urobíme si jahodovú penu. Bielka vyšľaháme s cukrom. Pridáme džem. Dobre vyšľahané dáme nad paru a tam ešte aspoň 15 min šľaháme šľahačom, pena nám začne hustnúť a lepiť sa na okraj hrnca, tak vtedy je už pena urobená.
- 2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme šišky. Necháme ich ešte takú 3/4 hodinu kysnúť zakryté utierkou. Pred tým ako ich budeme vkladať do rozpáleného oleja urobíme v strede dierku prstom. A môžeme vyprážať. Po vybratí necháme na servítke aby sa odstránil prebytočný olej. Ozdobíme jahodovou penou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu