Šišky s jahodovou penou
Autor receptu: alique
Postup- Do múky zamiešame droždie, cukor, soľ. Pridáme žĺtok a prilejeme letné mlieko, podľa potreby aby bolo cesto dostatočne husté. Veľa záleží od múky niektorá pohltí viac mlieka čiže môže byť 2 alebo 2,5 dl.
Vypracujeme cesto a dáme kysnúť na teplé miesto.
Zatiaľ až nám cesto vykysne urobíme si jahodovú penu.
Bielka vyšľaháme s cukrom.
Pridáme džem.
Dobre vyšľahané dáme nad paru a tam ešte aspoň 15 min šľaháme šľahačom, pena nám začne hustnúť a lepiť sa na okraj hrnca, tak vtedy je už pena urobená.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme šišky. Necháme ich ešte takú 3/4 hodinu kysnúť zakryté utierkou.
Pred tým ako ich budeme vkladať do rozpáleného oleja urobíme v strede dierku prstom.
A môžeme vyprážať.
Po vybratí necháme na servítke aby sa odstránil prebytočný olej. Ozdobíme jahodovou penou.
|