Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát

yogicek - fotkayogicek, 2. februára 2014
Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát
Foto: yogicek

Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť Zobraziť celý popisVčera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť receptom typu "co dúm dá":):):). Tiež to nie je môj výmysel, ale kombinácií tohto receptu je také množstvo že každý si môže urobiť svoj. Bratia Česi sú v tom majstri. V surovinách uvediem najprv svoju jednoduchú verziu a potom suroviny ktoré je možné kombinovať. To aby ste nejedli len starú klasiku, tlačenka s cibuľou a octom.

3 až 4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

0,6 kg 2 až 4 druhy
2 ks
2 ks
 nakrájaná na rezance
Zálievka:
2 PL
4 PL
Suroviny na možné kombinácie:
 rôzne druhy
 rôzne druhy
 na tvrdo
 rôzne druhy
 rôzne druhy
Na zálievku:
 rôzne druhy
 rôzne druhy
 rôzne druhy
 rôzne druhy
 rôzne druhy
 rôzne druhy
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tlačenku nakrájame na plátky cca 1cm hrubé a potom na rezance alebo kocky. Asi takto:

    Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky alebo na drobné kocky, kápiu na rezančeky, zmiešame ocot s olejom a zalejeme šalát. Ozdobíme nasekaným medvedím cesnakom. V surovinách som neuviedol ale môžme prisoliť a prikoreniť MČK. Hotovo. Podávame s rôznym pečivom alebo chlebom upečeným podľa receptov šikovných Varecháčov. Ja som do toho nedal nič pikantné, tak dnes k tomu upečiem pikantné pagáčiky s oškvarkovou nátierkou od luss44: Dobrú chuť.

  3. 3

    Skúste si z ponúknutých surovín, alebo iných, čo Vás napadnú vybrať a nakombinovať čo Vám vyhovuje. Zachovajte ale ocot a hlavne olej. To je základ. Keď trafíte tú správnu kombináciu, tak recept zaveste na Varechu. Ja veľmi rád urobím aj podľa Vás. Ďakujem. Ešte ma napadlo, že by sa k tlačanke mohlo prikrájať toto:

    Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

viera1
Máš ***** za úvod a dala by som ti aj za recept,no nedá sa.Volal si jej,kde sú peniaze na stravu? Mám teraz obavy,či nie si týraný muž,chichi...
1x ilusa
radost
na 4 dni..??100 eur..??to bude teda poctivý pitný režim..!!
si správny chlap..!!
:-)
yogicek
Milá viera1Tvoj komentár mi hovorí, že k niečomu máš v rcp výhrady. Napíš mi ich, takto neviem čo mám zlepšiť, čoho sa vyvarovať atď. Ďakujem.
pusta
veľmi pekný základný recept na Tlačenkový šalát a variabilný recept, jediné čo by som nedala k tlačenke, je údená klobása, mne by sa k chuti tlačenky nehodila - ber to však len ako moju chuťovú škálu, inak všetko mi sedí..
opäť 5*****
yogicek
Milá pusta dík. Budem ešte reagovať na Tvoj komentár k hyd. tlačenke, ale zatiaľ sa nedá. Je u admina.
yogicek
Ešte dopíšem. Vidíš jak to dobre funguje, keď sa povie konštruktívny názor, ja by som tam napr, nedal majonézu, ale aj to som zažil. A o tom ten rcp je aby si každý vybral.
viera1
@yogicek áno,mala som veľkú dilemu;nechcela som sa vzdať možnosti dať ti 5x* za úvod a zároveň by som chcela dať 5x* za recept.Takže výhrady nemám,ale cítim bezmocnosť.Idem volať kamarátke,nech ti to tam šupne - trápi ma to.Takže len technický problém,nie recept.
yogicek
Aha! Už som to pochopil. Nemusíš, ja som poctený aj takto. Dík.
viera1
Už to tam máš,ona nemá rada tlačenku,ale prekonala sa,chichi...
yogicek
Aha! Už som to pochopil. Nemusíš, ja som poctený aj takto. Dík.
luss44
nuž priateľu, si šikovný na rôzne inovácie jedál, Tvoja manželka to vie a preto konala tak, ako konala :) za rcp máš odomňa 5*, skombinovala by som čosi z toho pre seba k tej tlačenke, napr. mne chutí bez octu, muž si dáva pár kv.citrónu, ja ani to nie. Ale čo poznám, všetci si dávajú ocot.
jozka2
niet nad staru klasiku tlacenka ,cibula,ocot a k tomu kus dobreho chleba a sme v siedmom nebi.
yogicek
jozka2plne s tebou súhlasím. Tento rcp som nepovíšil nad starú dobrú klasiku. Je len na občasné spestrenie jedálnička.
ebaka
Tlačenku som začala jesť až vo svojich 46.rokoch.Je to môj zákusok,ten sladký moc nemusím :)))).Tlačenkový šalát je dobrý nápad,najbližšie urobím.Páči sa mi Tvoj seriál :)
yogicek
@ebaka , ďakujem. Som na tom podobne aj ja dostávam chuť na jedlá ktoré mi doteraz nešli.
megdesign
Hen... tych utopencov nemozes poslat dobierkou? :D Som davno nemal... Mosim spravit.
yogicek
@megdesign
Nebol by problém aj doviezť. Chodím dosť často do Radošiny, ale pozri na dátum kedy boli vyfotené. Otázka za 1€, čo myslíš, koľko ich ešte zostalo?
eviana
@yogicek , nápadov mám niekedy plnú hlavu, aj na rozdávanie, ale toto mi fakt nikdy nenapadlo... paráda, veľmi sa mi popačuje tlačenka v takejto forme... chystám sa v najbližších dňoch na huspeninu aj tlačenku... no ja to vidím, že pôjdem podľa Teba, a ako rada :) mňam 5*
chemik
Pro mne existují mistrovské tlačenky s převahou masa a úžasnou chutí, ke kterým je kromě čerstvého chleba škoda přidávat cokoliv dalšího. U některé tmavé tlačenky si zpestřím chuť kremžskou hořčicí. Ze světlých tlačenek s větším podílem sulcové resp.aspikové složky si radši vyrobím salát podle předchozí receptury nebo tohoto Yogíčkova receptu s méně závazným složením a poměrem surovin. Dobře do toho zapadne i obsah sklenice Moravanky s pikantně kyselou chutí nálevu, ve kterém předem spařím cibuli nakrájenou na půlkolečka nebo půlměsíčky. Podle autora se totiž inspiraci závazné meze nekladou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia