Viem si vychutnať jedlo,ktoré varí niekto iný a ja sama len premýšľam,ako nestáť pri sporáku viac,ako je potrebné,takže pridávam moju rýchlovku.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na cibuľovo-paprikovom základe orestujem priamo v tlakovom hrnci na kocky nakrájané mäso,pridám soľ,rascu,cukor,mleté č. korenie,cesnak.
- 2
Scedenú /nepreplachujem/ kapustu dám na dosku a poprekrajujem krížom,aby som nemala dlhé časti kapusty.
- 3
Pridám kapustu do tlakového hrnca a zalejem vodou cca 1/2 l.Uzavriem a keď začne vrieť,znížim teplotu o polovicu a nastavím minútku na 25min.Potom odstavím a po otvorení zavarím troškou smotany.Môže byť aj bez smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bez nich si neviem predstavit varenie... perfect! Kuchtu pouzivam od mojich zaciatkov kucharcenia, co je uz dlhooo....
asi je to veľká náhoda , receptov je na rôznych stránkach kopec,niekedy aj sú to v podstate rovnaké len niekto si niečo prehodí.Specialne som neskúmala každý a jeden z nich.Len ked som to uvidela aj s obrázkom tak som sa potešila , že varí v tlakovom hrnci.Ver- never a tu znova seged. v tlakovom hrnci , tak som rada tlakový hrniec funguje aj tu.Budem rada ak o svoje kulinárske zažitky V tlakovom hrnci sa s nami podelíš.
Ja varím aj plnenú papriku. 20 minút a mam to.
Tak sorry ak som sa ta dotkla
@nika72 do mnohých jedál pridám štipku cukru,cukor zvýrazní chuť a pri segedínskom guláši a kapustnici väčšinou ešte na konci varenia prilejem kapustovú vodu,ktorú som na začiatku scedila,aby to malo výraznú kyslú chuť.
Ja som tiež za to , že jednoduché recepty pomôžu neskúseným,
ale nemusí to vždy byt iba pre neskúsené.
- ja si myslím, že šikovná aj z jednoduchosti vie dobre navarit , a nemusí mat suroviny z tamtej a tamtej krajiny/ možno že ani na to nema čas behat po obchodoch a samozrejme eurošiky počita starostlivo....
Tá kukta má vrchnák na spôsob tých starých maďarských? Ak áno, tak ho musíš mať pri vkladaní otočený o 90 stupňov oproti ušiam, potom vo vnútri pootočiť a zatvoriť.