Segedínsky guláš

Autor receptu: nigella87

Naša tradícia a klasika, nikdy sa nám nepreje :) Každý si ho "odvaril" nespočetne veľakrát.... Ja ho varím takto ;-)

5-6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si hlavné suroviny... mäsko som si nakrájala na stredne veľké kocky.
  2. Do väčšieho hrnca som dala olej a pridala cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom aby sa opražili do sklovita.
  3. Do cibuľky som dala všetky koreniny - mletú rascu, papriku, majorán, korenie, soľ, pomiešala a do toho dala kocky mäska a nechala orestovať aby zostali z každej strany pekne obelené.
  4. .. podliala som vodou aby mäsko kúsok vyčnievalo a nechala som dusiť 15 minút.. občas som premiešala..
  5. Potom som pridala kapustu premiešala, priliala 2 dl vody, prihodila 2 bobkové listy a dusila ďalších 15 minút.
  6. Neskôr som do gulášu priliala 3 dl mlieka pomiešala a zakrátko smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Počkala som pokým nezovrie a krátku chvílu som ešte povarila. Okerenila som a dosolila, poprípade možte pridať mletú červenú papriku aby bol kúsok oranžovejší ;-) Podávame ako ináč - tradične s kysnutým knedlíkom.