Segedínsky guláš
Autor receptu: nigella87
Naša tradícia a klasika, nikdy sa nám nepreje :) Každý si ho "odvaril" nespočetne
veľakrát.... Ja ho varím takto ;-)
5-6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si hlavné suroviny... mäsko som si nakrájala na stredne veľké kocky.
- Do väčšieho hrnca som dala olej a pridala cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom aby sa opražili do sklovita.
- Do cibuľky som dala všetky koreniny - mletú rascu, papriku, majorán, korenie, soľ, pomiešala a do toho dala kocky mäska a nechala orestovať aby zostali z každej strany pekne obelené.
- .. podliala som vodou aby mäsko kúsok vyčnievalo a nechala som dusiť 15 minút.. občas som premiešala..
- Potom som pridala kapustu premiešala, priliala 2 dl vody, prihodila 2 bobkové listy a dusila ďalších 15 minút.
- Neskôr som do gulášu priliala 3 dl mlieka pomiešala a zakrátko smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Počkala som pokým nezovrie a krátku chvílu som ešte povarila. Okerenila som a dosolila, poprípade možte pridať mletú červenú papriku aby bol kúsok oranžovejší ;-) Podávame ako ináč - tradične s kysnutým knedlíkom.