Segedín

Autor receptu: oldshatterhand

5
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si speníme cibuľu a cesnak, kde potom pridáme červené papriky sušené, umyté mäso, ktoré predtým nakrájame na kocky a popražíme 5 min s cibuľou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu bez šťavy, kapustu neumývá, mám radšej troška kyslejší guláš a trocha spolu zmiešame a popražíme spolu asi dalších 5 min. Potom to zalejem vodou, pridám horčicu, soľ, piper, bobkový list a bujón podľa vlastnej chuti a dusíme asi pol hodinky.
  2. V osobitnom hrnci si uvarím sušené huby, ktoré ak sú mäkké a uvarené precedím a umyjem a pridám ich do hrnca s mäsom a kapustou, môžem ich aj trochu pokrájať. Ak sú huby veľké a dusím ďale aj s mäsom podľa potreby, aby bolo mäso mäkké, nakoniec to zahustím so smotanou a múkou, ktoru som si predtým rozmixoval, tiež zahustíme podľa potreby a necháme trochu povarit, nech sa to trochu stiahne, podávame najradšej s knedlíkom.