Foto: tunde1977
Táto polievka je natoľko hustá a výdatná, že nepotrebujem navariť k nej druhé jedlo iba chlieb. Môžete ho však podávať so zemiakovými plackami alebo Zobraziť celý popisTáto polievka je natoľko hustá a výdatná, že nepotrebujem navariť k nej druhé jedlo iba chlieb. Môžete ho však podávať so zemiakovými plackami alebo so zemiakovými langošami. Prajem Vám k nej dobrú chuť!
Suroviny
250 g |
|
1 konzerva/ stredná/ |
|
2-3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 väčšia |
|
5 strúčikov rozdrvený |
|
1 |
|
3 lyžice |
|
1 dcl |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme najmenej 2 hodiny pred prípravou, aby sa skôr uvarila, ale najlepšie nechať namočenú na noc. Potom vodu scedíme z fazule a do hrnca z nova nalejeme čistú studenú vodu. Pridáme celú cibuľu, bobkový list, čierne mleté korenie, ale môže byť aj celé, cesnak a dáme ho variť./cesnak tiež môže byť aj celý ale ak ho rozdrvíte bude mať jedlo intenzívnejšiu chuť aj vôňu/
-
2
Ak fazule sú už mäkké až vtedy pridáme soľ podľa chuti. Skôr strukoviny nikdy nesolíme, lebo môže sa stať, že ostanú tvrdé a neuvaria sa./vlastná skúsenosť!/ Urobíme zápražku: do horúceho oleja nasypeme múku asi 3 lyžice prilejeme studenú vodu asi 2 dcl a pridáme hneď k nej aj paradajkový pretlak. Premiešame a pomaly pridávame počas miešania k fazuľovej polievke. Ja na koniec varu pridám sladkú smotanu nemusí byť celý sáčok smotany stačí aj polovica a prevarím trocha. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu