Sedliacka fazuľová polievka(fotorecept)

Autor receptu: tunde1977

Táto polievka je natoľko hustá a výdatná, že nepotrebujem navariť k nej druhé jedlo iba chlieb. Môžete ho však podávať so zemiakovými plackami alebo so zemiakovými langošami. Prajem Vám k nej dobrú chuť!

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočíme najmenej 2 hodiny pred prípravou, aby sa skôr uvarila, ale najlepšie nechať namočenú na noc. Potom vodu scedíme z fazule a do hrnca z nova nalejeme čistú studenú vodu. Pridáme celú cibuľu, bobkový list, čierne mleté korenie, ale môže byť aj celé, cesnak a dáme ho variť./cesnak tiež môže byť aj celý ale ak ho rozdrvíte bude mať jedlo intenzívnejšiu chuť aj vôňu/
  2. Ak fazule sú už mäkké až vtedy pridáme soľ podľa chuti. Skôr strukoviny nikdy nesolíme, lebo môže sa stať, že ostanú tvrdé a neuvaria sa./vlastná skúsenosť!/ Urobíme zápražku: do horúceho oleja nasypeme múku asi 3 lyžice prilejeme studenú vodu asi 2 dcl a pridáme hneď k nej aj paradajkový pretlak. Premiešame a pomaly pridávame počas miešania k fazuľovej polievke. Ja na koniec varu pridám sladkú smotanu nemusí byť celý sáčok smotany stačí aj polovica a prevarím trocha. Dobrú chuť!