Foto: alex37
Tento recept mám od Bulharskej blogerky, ktorá sa inšpirovala blogerkou zo Srbska až sa takto dostal až k nám na Slovensko, aby som sa Zobraziť celý popisTento recept mám od Bulharskej blogerky, ktorá sa inšpirovala blogerkou zo Srbska až sa takto dostal až k nám na Slovensko, aby som sa s vami podelila, a ja to s radosťou urobím.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do trošky vlažnej vody dáme rozdrobené droždie. Zbytok vlažnej vody s jogurtom vymiešame, ja som dala do pekárničky, pridala som 600g hladkej múky, vysypeme na vodu, spravíme si otvor do ktorého dáme droždie, a na druhú protiľahlú stranu nasypeme 3 lyžičky soli. Pekárnička vymiešala krásne vláčne cesto.
-
2
bez kysnutia vyberieme spravíme šúlček
-
3
Šúlček rozdelíme na 10 rovnakých dielov /aspoň sa posnažíme/
-
4
Každú jednu guľočku rozmiesime a rozvaľkáme na 20 cm priemer. Robíme to postupne a to tak, že si spravíme jednu placku, potrieme rozpusteným maslom a na ňu položíme ďaľšiu placku. Dostaneme 5ks dvojvrstvových placiek. Plech natrieme maslom a dvojitú placku vyvaľkáme na veľkosť plechu priemeru 28 cm. Uložíme na plech, potrieme dvoma lyžicami kyslej smotany a posypeme rozdrobeným balkánskym syrom, pokračujeme ďalšou vrstvou až do piatej placky na ktorú už nedávame syr.
-
5
veľkosť placky, ktorú natierame maslom v porovnaní s plechom
-
6
toto je 5 dvojičiek-placiek, ktoré sa vyvaľkali z desiatich kúskov
-
7
a takto tú dvojvrstvovú placku krásne rozvaľkáme na veľkosť plechu, pre porovnanie som ich uložila vedľa seba..
-
8
cesto uložené na plech a natreté 2 lyžicami kyslej smtany
-
9
posypané syrom
-
10
poslednú vrstvu potrieme maslom a narežeme na štvorce a necháme kysnúť 20-30 minút. Ak nekysne, zapnite rúru na najnižšiu teplotu a pri otvorených dverách krásne nakysne.
-
11
pečieme na 18°0-200°C, 30-40minút
@eviana , Evka moja mila, som rada ze som ulahodila tvojim chutkam, odporucam vyskusat, je to celkom vydarený slaný koláč :-)
@afataga , cesto podla tohoto rcptu bolo fakt dobré, naozaj vláčne a ta pekaren teda to je vymysel, sama pracovala :-)
@tetrisss , dakujem za pristavenie :-)
@jozka2 , niekde mozno secenica, inde burek, ale je fajn :-) dakujem za hodnotenie ;-)
Čosi podobné sme si kupovali kedysi v Juhoške pod názvom banica. Bolo to síce z lístkového cesta, ale aj v tejto podobe by to malo chutiť rovnako. Ukladám, ďakujem a už sa naň teším.
jogurtom a s ayranom, nemá chybu :-)
@sovka62 , ano banica je čosi podobné len iné cesto :-)
@anina6 , teším sa na tvoju premiéru :-) ďakujem
@kukulienka71 , dúfam že som to napísala dosť zrozumiteľne :-) hlavne netreba šetriť s tým syrom, v kauflande predávajú chutný vážený slaný balkánsky syr aj v dobrej cene :-) dúfam, že bude chutiť :-)
Tak mne by sa taká prezentácia veľmi páčila... a keď dačo popijeme, tak budem v bulharčine aj komunikovať, ja sa rýchlo chytám :)
@frezia68 , dakujem ti pekne drahá :-) kludne sa zastav, miesta je dost :-)
@janger , dakujem za doveru, dufam ze to po zajtrajsku bude v poriadku :-)
@gubics ,dakujem, poprosim ta pockat este pre istotu do zajtra :-)
@elysa , aj tebe dakujem :-)
@medovnicek , ďakujem pekne, stojí za pokus :-)
RECEPT V MOMENTÁLNEJ PODOBE JE DOBRÝ, PRIDALA SOM AJ NEJAKE NOVE FOTKY PRE JEDNODUCHŠIU PRÍPRAVU PRE VŠETKÝCH :-)
Ukázala som ráno môjmu chlapovi, že aha, toto dnes bude na obed... a jeho ten recepis tak nadchol, že sa chopil cesta a miesil, valkal, zliepal... ja som mala len funkciu interaktívnej kuchárskej knihy - s hlavou v NB a Tvojom recepte... a potom ešte mazača natierača a sypača syrového. Všetko ostatné spravil môj chlap :)
Ja nemám taký úžasný pekáč ako Ty, tak som dala na Tvoju radu a capli sme to do tortovej formy, 28 cm priemer. Bála som sa, že by bolo cesta do formy priveľa, tak som upravila suroviny, dala som len 400g múky, takže sme spravili len 4 ks zdvojených placiek. Chuť výborná, cesto ľahučké ako vatička, ten syr vo vnútri nemá chybu, nesmierne nám chutilo. Chlap prikusoval k fazuľovej mliečnej polievke, ja len tak samé vychutnávala. A už ten môj vymýšľa ďalšie variácie... ako prvé mu svitlo že cesnakové, on cesnak miluje, takže vďaka Tebe sa Sečenica dostala do našej rodiny a mám taký silný pocit, že natrvalo... Ďakujeme. Všetkým veľmi doporučujem vyskúšať. Top medzi slaným pečivom u mňa jasný :)
A ešte foto v reze:
Chlapovi pozdrav aj pochvalu odkážem, isto ho to veľmi poteší. Aj ja sa chvíľami čudujem čo všetko sa v ňom skrýva... keď sa mu chce, vie byť neskutočne šikovný :)
Evulienka, ďakujem Ti, aj vďaka ľuďom ako Ty chodím na Varechu rada a teším sa na ďalšie inšpirácie... aj z bulharskej kuchyne ♥
Nepíšem pri jednotlivých receptoch, ale je čo čerpať z Tvojej stránky.
Pre mňa inšpirácia. Díky.
@motyka , ďakujem som rada :D pekný deň :-)
@motyka , ďakujem som rada :D pekný deň :-)
@alex37 no neviem ani ako, ale sa mi konečne podarilo pridať obrázky huráá.
Takže tu je moja verzia tvojej sečenice. Cesto tak ako Eviana len zo 400 g múky pridaná 1 PL žitného kvásku a zarobené z 260-270 ml kyslého mlieka. Mala som len 200 g balkánskeho syra tak som pridala zvýšenú domácu bryndzu z ovčieho mlieka vidno na predchádzajúcom obrázku. No čo ti poviem skvelé ,ďakujem 5 *****